PTC Antwerpen: geen groot succes voor de kleine Belgen..

o'sullivan-selby

Na een jaar uitkijken naar de volgende editie van PTC Antwerpen na een geslaagde versie in 2012, was het weer zover. Een recordaantal ingeschreven Belgen streed voor een plaats op de hoofdtabel. Nadat in de vorige edities telkens één of meerdere Belgen zich hadden kunnen kwalificeren, was het dit jaar noppes, nada, niks!

Enkel Luca Brecel, die reeds  in de main tour zit, stond op de hoofdtabel en ging ook nog een ronde verder dankzij het FF van Li Yan. In de 1/32e finale trof Brecel Ali Carter, gene zeveraar, maar een gerenommeerd top-16 speler.

Carter ging redelijk steady van start en Luca had niet veel in de pap te brokken. Dankzij een gelukje kon Ali een frame naar zich toe trekken en al gauw stond er 3-0 op het bord. Het zag er niet goed uit voor onze belofte, maar Luca vocht terug. De onzekerheid kroop een beetje in de keu van Ali en Luca stond ineens op 3-2. In het zesde frame liet Luca toch een paar (halve) kansen onbenut en Ali profiteerde hier gretig van. 4-2, zeker geen schande, maar er zat meer in.

Er waren een paar Belgen die toch tot de laatste voorronde mee gevochten hebben voor een plaats op de hoofdtabel, dit overzichtje volgt later..

Hier is de AMATEURTABEL

PS: Als je de match van Trump tegen Tchepchaia Un-Nooh gezien hebt, dan begrijp je dat ik in de titel spreek van kleine Belgen.

Advertenties

2 gedachten over “PTC Antwerpen: geen groot succes voor de kleine Belgen..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s