Tomasz Skalski maakt het Allen niet makkelijk

SkalskiTerwijl Luca nog steeds vecht om zijn talent om te zetten in echt goeie resultaten, kon Tomasz Skalski zich in het Engelse Gloucester als enige Belgische amateur plaatsen voor de derde ronde van het zesde tornooi in het Europese luik van het Players Tour Championship snooker.

Skalski versloeg in de eerste ronde de Engelsman Richard Haney met 4-3, daarna was, alweer een Engelsman, Ben Harrison aan de beurt, die ging met 4-2 de boot in. In de derde ronde nam hij de maat van de Schot Dylan Craig met 4-2.
De andere drie Belgische amateurs verloren in de eerste ronde.Hans Blanckaert verloor met 4-1 van de Engelsman Phil O’Kane.Jurian Heusdens ging 4-0 onderuit tegen de Engelsman Joe Roberts.

Jeff Jacobs moest ook het onderspit delven met 4-0 tegen de Engelsman Zak Surety.
Luca Brecel (WR-72), onze enige Belgische prof die meteen in de vierde ronde van start ging, moest het opnemen tegen de Engelsman Elliot Slessor (WR-107).  Na een 3-1 achterstand, nam Luca het heft in handen met een 85 en een 107, deze lijn kon hij niet doortrekken in het beslissende frame en ondanks een 44-0 voorsprong kon hij Elliot niet beletten om frame en match naar zich toe te trekken.

Tomasz Skalski mocht aantreden in dezelfde ronde tegen Marc Allen, de huidige nr 11 van de wereld. De zenuwen speelden Tomasz zeker in de eerste twee frames duidelijk parten, jammer want hier had hij toch al een 1-1 uit de brand moeten slepen. Het volgende frame was duidelijk beter, hij kwam in zijn ritme en na een wereldpot zet hij de 2-1 op het bord. Frame 4 was een heel belangrijk frame, hij verliest dit door, laat het ons houden bij, gebrek aan ervaring op dat niveau. 3-1 achter, jammer, het had al andersom gekund. Niet opgeven is Tomasz zijn motto en hij maakt er heel vlug 3-2 van. Nu werd het duidelijk dat er niet meer gezeverd kon worden en Allen ging met een hogere versnelling het laatste frame in, hij begon dadelijk met een goeie break en kon zo de toon zetten voor dat frame. Geen slechte ervaring voor Tomasz die enigszins begrijpelijk toch teleurgesteld was. Hier zat meer in!

Al bij al een opsteker voor Tomasz die samen met (bokser) Yvan Van Velthoven, Kevin Van Hove, Alain Vandersteen en Wendy Jans naar het WK trekken te Letland op het eind van november.  Succes daar!

PS: Niet te vergeten, een superprestatie van onze Hilde Moens die de finale in perfecte banen leidde!

En voor de liefhebbers hier is de match op youtube:

http://www.youtube.com/watch?v=yJm5JlnUCIg

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s