BR 2: Jurian Heusdens bevestigt stijgende vormlijn en NR 2: alle uitslagen, en een verslagje van onze aanwezige reporter!

JurianBelgium Ranking 2 was toch wel een verrassing. Doordat een aantal topseeds er snel uitvlogen, lag de weg open voor de andere spelers.

Dit bewijst de kwartfinale setup:

Tan Wang Chooi – Steve Lemmens:  1-4

Tom De Wit – Tomasz Skalski: 3-4

Jurian Heusdens – Tim Jonckers: 4-1

Jurgen Van Roy – Luc Heirewegh: 2-4

De halve finales:

Steve Lemmens – Tomasz Skalski: 4-2

Jurian Heusdens – Luc Heirewegh: 4-3

De finale:

Steve Lemmens – Jurian Heusdens: 4-5

Nationale Ranking 2:

NR 2 Masters +50 finals

NR 2 Masters finals

NR 2 ladies finals

Bij de Junioren (op zaterdag) stond geen maat op Jeff Jacobs, die de finale vlot won van Quinten Vermoesen.
De overige uitslagen:
3. Niel Vincent
4. Sybren Sokolowski
5. Dennis De Roose
6. Dimitrios Kouklous
7. Amedeo Durnez
8. Kobe Vanoppen

Bij de Kadetten (op zondag) ging de overwinning naar Kobe Vanoppen, die het in de finale van Jesse Schelfhaut haalde.
De overige uitslagen:
3. Michael Hulsbosch
4. Sybren Sokolowski
5. Amedeo Durnez
6. Brent Geentjens
7. Michiel Kelchtermans
8. Wesley Pelgrims.

1. Junioren

Op zaterdag 26 oktober maakten 11 spelers hun opwachting voor de tweede nationale juniorenranking van het jaar. De voorrondes werden in twee poules gespeeld, poule A met 6 spelers en poule B met 5 spelers, waarvan er telkens 4 naar de kwartfinales zouden doorstoten.

Opmerkelijk in poule A waren het de “oudjes” Matthias De Wit en Miguel-Angel Beynaerts die na de poules al huiswaarts moesten, nadat zij het onderspit hadden moeten delven tegen de vele jongeren uit de poule. Poulewinnaar werd Jeff Jacobs, gevolgd door Kobe Vanoppen, winnaar van de eerste NR Niel Vincent en Quinten Vermoesen.

In poule B was Amedeo Durnez duidelijk de beste, gevolgd door Dimitrios Kouklous. Voor de afvallersplaats was het spanning troef, vermits de drie andere spelers allen gelijk eindigden. Shootouts moesten bepalen wie naar de kwartfinales mocht, en wie het strijdtoneel mocht verlaten. Sybren Sokolowski haalde het tegen Dennis Deroose met 3-2, en versloeg vervolgens Jesse Schelfhaut met dezelfde cijfers. Sybren dus door, en Dennis en Jesse mochten het verder uitvechten. Dit keer trok Dennis aan het langste eind, hoewel Jesse 2x de zwarte bal potte, maar telkens wit ook in een pocket zag verdwijnen.

In de kwartfinales gingen zowel Dennis De Roose als Kobe Vanoppen en Dimitrios Kouklous kansloos met 3-0 onderuit tegen respectievelijk Jeff Jacobs, Sybren Sokolowski en Niel Vincent. Quinten Vermoesen won met 3-1 van Amedeo Durnez.

In de halve finales nam Jeff Jacobs revanche op de verloren kwartfinale in NR1 tegen Niel Vincent. Quinten Vermoesen was de betere van Sybren Sokolowski.

Ook in de finale liet Jeff Jacobs er geen gras over groeien. Quinten moest zijn meerdere erkennen, maar kon toch op een voortreffelijk tornooi terugblikken.

2. Kadetten

Op zondag 27 oktober bestond het deelnemersveld uit 17 spelertjes onder de 16 jaar. Er werd in 4 poules gespeeld, drie poules van 4 spelers, en één van 5 spelers, waarvan er telkens 2 naar de kwartfinales zouden doorstoten.

De poule des doods was ongetwijfeld poule A, met Belgisch Kampioen Wesley Pelgrims, Vlaams Kampioen Amedeo Durnez, Kobe Vanoppen (die vorig jaar maar liefst 2 van de 5 nationale rankings op zijn naam schreef), en Julien Leclerq. Met 6 op 6 (en breaks 48 en 37) werd Kobe de overduidelijke winnaar van deze poule. Julien eindigde vierde in deze moeilijke poule – Wesley en Amedeo (beide 3 op 6) moesten in een shoutout beslissen wie mee naar de kwartfinale mocht. Hierin kon Wesley met 3-2 het laken naar zich toe trekken, en exit Amedeo Durnez. Dit was toch wel een verrassing, want Amedeo lijkt toch wel de kadet in vorm.

In poule B (de poule van 5) haalde Sybren Sokolowski het na een aarzelende start, voor de 9-jarige nieuwkomer ???. In de poules C en D tenslotte plaatsen Michael Hulsbosch, Jesse Schelfhaut, Brent Geentjens en Michiel Kelchtermans zich voor de kwartfinales.

In de kwartfinales haalde Kobe het met 2-1 van de jonge ???. Michael Hulsbosch en Jesse Schelfhaut kenden weinig problemen tegen resptectievelijk Michiel Kelchtermans en Brent Geentjes. Sybren Sokolowski verloor tegen Wesley Pelgrims het eerste frame, en vocht in het tweede mooi van een 2-43 achterstand terug om tenslotte nog met 2-1 te winnen.

In de halve finales won Kobe vlot het eerste frame van Michael, maar was ook even kansloos in het tweede. In het beslissende derde frame kende Kobe de beste start, en hij gaf zijn voorsprong niet meer uit handen. Jesse won het eerste frame tegen Sybren, maar deze laatste hing de bordjes al weer snel gelijk. In het derde frame toonde Jesse zich duidelijk de betere, en plaatste zich zo voor de eerste nationale finale uit zijn nog prille snooker-carrière.

Een eerste finale ? Van zenuwen toch geen sprake bij Jesse, die het eerste frame probleemloos binnen haalde. Kobe ging dan in het volgende frame wat meer aandacht aan zijn safety spenderen, en dat loonde. Hij bracht de stand weer gelijk. In het beslissende frame bouwde Kobe gestaag een voorsprong uit, om uiteindelijk met geel het duel in zijn voordeel te beslechten. Opnieuw een nationale rankingzege voor Kobe Vanoppen, en een supergelukkige Jesse Schelfhaut met zijn eerste finale.

Advertenties

3 gedachten over “BR 2: Jurian Heusdens bevestigt stijgende vormlijn en NR 2: alle uitslagen, en een verslagje van onze aanwezige reporter!

  1. Pingback: NR2 U21 (2013-2014) | Sybren Sokolowski

  2. Pingback: NR2 U16 (2013-2014) | Sybren Sokolowski

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s