Vlaamse Kampioenschappen ere afdeling te University Heverlee + uitslagen 2de en 3de afdeling

482583_139532786214307_2011352866_nDe Vlaamse kampioenschappen van ere afdeling, al 2 keer na elkaar gewonnen door Komma 5, de ploeg van Leuven met Kurt Raets, Ahmed Osman en Peter Bullen.

Konden zij ook dit jaar deze lijn doortrekken en een unieke overwinningsreeks neerzetten?

In de poules op zaterdag was de opvallendste uitschakeling toch die van Shooters 1 die vorig jaar nog de halve finales speelden. Met één frame verschil moesten ze het onderspit delven ten voordele van De Leug 1. Biljart Lounge was hier groepswinnaar geworden.

De andere vroege poule was even spannend. Enbild deed in zijn eerste match 6-0 maar viel dan wat stil met 2 keer 3-3, Komma 8 moest dus eerst die 6-0 ondergaan, maar zette daarna 2 overwinningen neer en plaatste zich zo als 2de. Ter Walle en Snooker X hadden ook 8 frames evenals Komma 8, maar die hadden 2 overwinningen, dus..

In de late reeks haalde Playball 1 twee overwinningen binnen maar moest toch terug naar Hasselt reizen zonder kwartfinale ticket. Ze kwamen ook maar 1 frame te kort en ditmaal ten voordele van de ploeg Snookerpalace 2. Komma 5 kwam hier als winnaar uit de bus met 11 frames.

Uit de 2de late poule kwam Arena 1 duidelijk als eerste naar voor, gevolgd door de Limit. Play snooker bleef zonder overwinning..

De kwartfinales:

Enbild A – De Leug 1 : 1-5
Biljart Lounge A – De Komma 8 : 5-4

De Leug had niet al teveel tegenstand in deze kwart en plaatste zich dan ook vlot voor de halve finales.

Bij Komma 8 was Peter Vertommen de ongelukkige, hij won 3 frames, maar zijn teammates waren niet zo fris blijkbaar. Dus Biljart Lounge door naar de halve!

De Komma 5 – Limit 1 : 5-1
Arena 1 – Snookerpalace 2 : 5-3

Komma 5 nam een goede start en na de eerste frames was het 3-0, ze hebben dit dan ook niet meer uit handen gegeven. De halve finale was een feit.

Arena 1 duldde heel even tegenspraak van Snookerpalace 2, maar toch iets of wat onverwacht wonnen ze dit vlaams duel.

De halve finales:

De Komma 5 – De Leug 1 : 8-10
Biljart lounge A – Arena 1 : 10-2

Arena A was blijkbaar zijn vorm thuis vergeten, maar Biljart Lounge vond dit niet erg en speelde heel sterk, verdiende overwinning 10-2! Een eerste finalist was gekend.

Een spannend matchke op de andere tafels, na het eerste sessieke 3-3, na het tweede 7-5 in het voordeel van De Leug, en in het derde kwam Komma 5 zelfs terug tot 8-8, maar .. na een telfoutje wordt het 9-8 voor De Leug ipv voor de Komma en zo was de 10 ook snel gebeurd. Jammer voor Peter, die stond wel goed te spelen en had dan ook meer verwacht na zijn 6 op 6.

De finale:

De Leug 1 – Biljart Lounge A : 10-9

Spannender kan weer niet natuurlijk, maar dit is de laatste jaren wel traditie.

Na het eerste sessieke was het 3-3, en na 7-5 in de tweede sessie zag het er voor Biljart Lounge zelfs heel goed uit. Maar natuurlijk de Leug mag je zomaar niet wegcijferen, na een winst in de laatste mini sessie van 4-2, stond het dus 9-9.

In het beslissende frames kwamen de 2 tenoren naar voor, Yvan de verschrikkelijke en Ronny het beest. Yvan kan hier op de beslissende moment een 53 inknallen en de eerste Vlaamse titel voor de Leug is een feit.

Jammer voor Biljart Lounge, maar toch een dikke proficiat aan beide teams!

Hier zijn nog de uitslagen van 2de afdeling, gespeeld in Arena te Gent: SCHEMA CLUB ARENA  schema_VlKamp2013_2e

En de uitslagen van 3de afdeling, gespeeld in Riley Inn te Genk: schema_VlKamp2013_3e

 

Advertenties

3 thoughts on “Vlaamse Kampioenschappen ere afdeling te University Heverlee + uitslagen 2de en 3de afdeling

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s